Om Glimt

OM GLIMT

Vi ville skapa lust till nytt beteende. Ta källsortering till exempel. Trist och oinspirerande. Men nödvändig. Hur ändrar vi på det?

1. Resan

”Varför får källsorteringen köket att se ut som en soptipp? Varför finns ingen snygg och smart lösning?” 

Vår entreprenörsresa inleds på samma sätt som för många andra: man pratar om ett problem. I det här fallet källsortering i pappkassar på köksgolvet. Och i plastbaljor under vasken.

”Jag vill ha en möbel som gömmer soporna”, sa Christina. ”Med lock så det inte luktar.” ”Källsorteringen ska vara som ett pralinigt ögongodis”, sa Jenny. ”Och samtidigt funka för annat.”

Vi startar Glimt med målet att ta fram en lösning som med sin funktion inspirerar och lockar till en hållbar livsstil. Som gör det lätt att göra rätt. 

2. Insikten

Från början hade vi fler svar än frågor. Nu är det tvärtom. Ju mer vi lär oss – desto fler frågor.

Det blir prio att skapa en kontrollerbar produktion eftersom vi ser hur komplex kedjan ofta är.

Men sanningar är relativa, och det är svårt att veta vem du ska lita på när experter har olika åsikter och leverantörer berättar valda delar av sanningen.

Trötta på att snurra runt i en miljölabyrint formulerar vi budordet #smallstepsforchange. Det inspirerar oss att utmana traditioner.

3. Small steps for change

Vi tror på vår förmåga att påverka genom att aktivt välja att vara en del av lösningen med vårt beteende och våra val. 

Vi är inte mer än människor. Med en vardag som ofta gör oss matta. Därför behövs produkter där vi kan lita på att tillverkaren har tagit sitt ansvar. Och vi behöver produkter som är så bra att de får oss att vilja ändra beteende [nudging]. Därför står Glimt för:

Produkter som skapar lust till nytt beteende. Produkter där hållbarhet, miljö, etik, form & funktion gifts ihop. En produkt – flera användningsområden.

Vi siktade på en oväntad lösning med lustfylld twist. På vägen blev det mycket mer. Ett helt nytänkande förvaringskoncept.

4. Så här arbetar vi

Fastna inte i gamla lösningar * Våga ifrågasätt *Omvärdera och utvärdera metoder och material kontinuerligt * Var transparent och ärlig.

Genom arbetet med vår första produkt har vi fått många nya kunskaper om hur verkligheten ser ut, och hur vi ska hålla kursen för att leva vår filosofi.

5. Sverige

För att enkelt ha koll på material och produktion väljer vi Sverige.

All produktion sker i Småland, Hillerstorp och Horda. Materialen är en omsorgsfull blandning av nytt och återvunnet. Varje beslut fattas utifrån avvägningen: reduce – reuse – recycle. Det är vi stolta över.

6. Ständig utveckling

Från källsortering till förvaring för alla rum och saker.
Vi började med källsortering. På vägen insåg vi att vi vill förändra bilden av vad förvaring kan vara och göra . Därför gör vi koncept för gränsöverskridande, modern och accessoarig förvaring som fungerar i miljöer med flytande och föränderliga ytor.